Gezinscoach is er voor jou!

Gezinnen kunnen uit balans raken. Gezinscoach is coach, gesprekspartner, wegwijzer en steunpilaar wanneer je even geen overzicht meer hebt. Als je vaker denkt: Ik wil er niet meer alleen voor staan. Als je het gevoel van grip op de gezinssituatie kwijtraakt. Het kan ook zijn dat de werk, zorg en opvoedkundige taken moeilijk te combineren zijn. Voor kinderen en pubers kan de situatie ook moeilijk zijn, zeker in samengestelde gezinnen. Elk gezin kent andere problemen die om een eigen aanpak vragen. 

Gezinscoach kijkt naar het gezin, zonder oordeel en met open vragen. Vragen die ertoe leiden dat er in korte tijd overzicht en regie terugkomt, levensvreugde ontstaat en een gelukkiger gezinsleven.  Wat gaat er wel goed? Daar ligt de focus.

Specialismen Gezinscoach

Heb je te maken met een lange wachttijd bij de reguliere zorgverlening?

Neem contact op en Gezinscoach helpt je alvast op weg.

Contact

thumbnail

ADHD

Gezinscoach kan gezinnen waar adhd voorkomt op weg helpen naar meer rust en regelmaat. Daar ligt veelal de hulpvraag. Hoe? Door te kijken waar de behoefte ligt binnen het gezin. Is dat rust, structuur, activiteiten, plannen, overzicht? De groep kinderen met een diagnose adhd neemt toe. Kinderen krijgen al vrij snel een 'stempel' als ze druk zijn of geen concentratie hebben. Adhd kan kinderen ontzettend in de weg zitten. Een juiste diagnose en leertraject kan enorm helpen. Gezinscoach kent de routes binnen de zorg en adviseert. 

thumbnail

Autisme

Autisme ofwel ASS (autisme spectrum stoornis) is een breed spectrum. Gezinscoach heeft veel ervaring en kent de te bewandelen wegen binnen de zorg en het onderwijs. Daarnaast vraagt vooral de communicatie binnen het gezin extra aandacht.  Vraag naar de mogelijkheden. 

thumbnail

Hooggevoelig

Hooggevoelig wordt ook wel gezien als een prikkelverwerkingsproblematiek. Het kan een enorme impact hebben als alles heel de dag maar binnenkomt en lastig te filteren is. Dat is ontzettend vermoeiend. Hoe kun je daar mee omgaan? Herken je het bij je kinderen? Welke tools zijn er? Sensorische integratie kan kinderen en ouders helpen om de prikkelverwerking in kaart te brengen en te dempen. Hoe? Boek een gesprek. 

Gezinscoach helpt veel gezinnen met kinderen bij wie niet alles altijd even makkelijk verloopt. Zoals Autisme, Adhd, Hooggevoeligheid of een kind met een beperking, zoals Downsyndroom. Wist je dat Adhd, Autisme en Hooggevoeligheid veel overeenkomsten hebben? 

 

Heb je specifieke hulpvragen?

Hieronder vind je specialisaties op het gebied van zorg. Op deze gebieden is sprake van een combinatie van coaching, advisering en bewegwijzering binnen de zorg. Vraag naar de mogelijkheden. 

thumbnail

Mantelzorger

Ben je mantelzorger of wil je weten of dat je dat bent?  Het woord mantelzorger spreekt niet iedereen aan en wordt te pas en te onpas gebruikt. Op www.mantelzorg.nl is veel te vinden over het geven van boven gebruikelijke zorg aan een naaste. Dit kan je kind zijn of een van je ouders. De regering wil goed voor mantelzorgers zorgen, bijvoorbeeld door ze respijtzorg te bieden. Gezinscoach kan mantelzorgers op weg helpen om overbelasting te voorkomen. 

thumbnail

Downsyndroom

De laatste jaren is er veel aandacht voor mensen met het Downsyndroom. Gelukkig is er steeds meer inclusie, goede zorg en is meer bekend over de zorg voor en ontwikkeling van mensen met Down.  Er is geen standaard voor Downsyndroom of gradatie, zoals veel mensen denken. Frieda Eichhorn is moeder van een 14-jarige jongen met Down, die 24 uurs toezicht nodig heeft en zorgbehoevend is. Vraag Gezinscoach alle mogelijke vragen over Downsyndroom en de zorg er omheen. 

thumbnail

Prikkels

Prikkelverwerking, SI ofwel sensorische integratie is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Kinderen die gevoelig zijn voor prikkels worden snel ingedeeld in de categorie Autisme, ADHD of hoogbegaafdheid. Dat kan, maar hoeft niet. Wat is prikkelverwerking? En wat zijn de gevolgen als je er last van hebt? En vooral, wat kun je er tegen doen? Heel veel! Gezinscoach kan je er veel over vertellen en indien nodig naar de juiste therapeuten doorverwijzen.