Gezinscoach is er voor jou!

Gezinnen kunnen uit balans raken. Gezinscoach is gezinscoach en individuele coach, gesprekspartner, wegwijzer en steunpilaar wanneer je even geen overzicht meer hebt. Als je vaker denkt: Ik wil er niet meer alleen voor staan. Als je  het gevoel van grip op de gezinssituatie kwijtraakt. Het kan ook zijn dat de werk, zorg en opvoedkundige taken moeilijk te combineren zijn. Voor kinderen en pubers kan de situatie ook moeilijk zijn, zeker in samengestelde gezinnen. 

Gezinscoach kijkt naar het gezin, zonder oordeel en met open vragen. Vragen die ertoe leiden dat er in korte tijd overzicht en regie terugkomt, levensvreugde ontstaat en een gelukkiger gezinsleven.  Wat gaat er wel goed? Daar ligt de focus.

Heb je te maken met een lange wachttijd bij de reguliere zorgverlening?

Neem contact op en Gezinscoach helpt je alvast op weg.

Contact

Specialismen Gezinscoach

thumbnail

ADHD

thumbnail

Autisme

thumbnail

Hooggevoelig

Wist je dat Adhd, Autisme en Hooggevoeligheid veel overeenkomsten hebben? Trek nooit een snelle conclusie en laat grondig onderzoek doen als je een vermoeden hebt bij je kind. 

Een overeenkomst is bijvoorbeeld een gevoeligere of juist ongevoeligere prikkelverwerking. Dit kan op een of meerdere zintuigelijke gebieden en maakt het ook erg complex.  Een simpel voorbeeld: een kind kan rustig worden in een hangmat door heen en weer te wiegen. Hetzelfde kind kan heel hard gaan schommelen en in de touwen hangen als het net overprikkeld thuis komt. We koppelen rustig en ritmisch schommelen snel aan Autisme en hard en wild schommelen aan Adhd. Dat zijn aannames en zegt niks over de schommel of het kind zelf en meer over de situatie of toestand waarin het kind zich bevindt.

Mocht je twijfels hebben en niet direct willen aankloppen bij jeugdzorg? Of sta je op de wachtlijst? Neem contact op met Gezinscoach. Je krijgt opvoedkundige tips van een ervaringsdeskundige en Gezinscoach wijst je de weg naar behandelaars. 

thumbnail

Weet je niet wat er met je kind aan de hand is?

Je kent je kind als beste en je vermoedt dat er iets aan de hand is. Wellicht zit je al in de molen van onderzoek of twijfel je om je kind aan te melden. Hebben jullie meningsverschillen? Waar moet je beginnen? Overleg met Gezinscoach. Er is geen registratie en alle gegevens vallen onder de AVG. Gezinscoach kan je adviseren en op weg helpen. 

thumbnail

Gaan je haren ervan overeind staan?

Soms is het gewoon allemaal even te veel. Van de kleinste dingen gaan je haren al overeind staan. Je hebt een kort lontje en je bent kortaf naar je partner en/of je kind(eren). Je weet niet precies wat je hulpvraag is, behalve dat je het anders wilt of dat je er helemaal doorheen zit. Neem contact op met Gezinscoach om je hart te luchten en individuele coaching te starten. Jij staat even centraal!

thumbnail

Een kind met een eigen wil?

Boos, koppig, eigenwijs, oftewel een kind met een eigen wil? Op jonge leeftijd moeten kinderen nog leren wat wenselijk gedrag is in bepaalde situaties. Tot die tijd is het NEE. Later kan het ook onderliggende redenen hebben. Laat Gezinscoach meekijken naar wat er wel goed gaat en waar het kind wel JA tegen zegt.

thumbnail

Een ziek kind?

Heb je een (langdurig) ziek kind thuis en/of ben je mantelzorger? De onderlinge verdeling van de taken kan een hekel punt zijn, zeker als je allebei al op je tenen loopt of er sprake is van een gescheiden of samengesteld gezin. Hoe kun je de zorgtaken in goede banen leiden in combinatie met je gezin, je werk en je sociale netwerk? Dat is niet eenvoudig, maar zeker mogelijk. Je staat er niet alleen voor. Kijk samen met Gezinscoach naar de oplossingen en mogelijkheden.

thumbnail

Krijg je geen contact met je kind?

'Hij is alleen maar aan het gamen!' 'Die rot telefoon!' Het zijn bekende uitspraken van ouders die zich machteloos voelen tegenover hun gamende kinderen. Vooral kinderen die snel in zichzelf keren of bijvoorbeeld kinderen met autisme, kunnen moeilijk bereikbaar zijn. Hoe kruipen ze uit hun schulp? Neem contant op met Gezinscoach om te werken aan de verbinding.

thumbnail

Een wirwar aan zorg en regels?

Als je kind een meervoudige beperking heeft, kom je in de molen van zorg, onderwijs en wet- en regelgeving terecht. Dit komt nog eens bovenop de 24-uurs zorg voor je kind. Net als je denkt dat je het overzicht hebt, verandert er weer wat in de regelgeving of bij je kind. Hoe kun je dit managen? Vraag Gezinscoach om overzicht aan te brengen. 

Heb je specifieke hulpvragen?

Hieronder vind je specialisaties op het gebied van zorg. Op deze gebieden is sprake van een combinatie van coaching, advisering en bewegwijzering binnen de zorg. Vraag naar de mogelijkheden. 

thumbnail

Gehoor- en/of visuele problemen? 

Gezinscoach heeft veel kennis van auditieve en/of visuele beperkingen. Het gebruik van gehoorapparaten, BCD's, Cochlair implantaten, het syndroom van Usher en meer. Voor ondersteuning in de zorg, zorgmiddelen, gebarentaal, apps enz. kun je terecht bij Gezinscoach. Maar ook voor de impact die de beperking heeft op het gezin. Coaching kan je op weg helpen.

thumbnail

Heeft je kind moeite met taal?

Communicatie gaat meer non-verbaal dan verbaal. We hebben vijf zintuigen waarmee we kunnen communiceren. Niet altijd lukt dit via gesproken taal, zeker niet bij kinderen met een verstandelijke beperking. Communiceren kan wel en hoe? PRT, spraakcomputer, gebarentaal er zijn talloze mogelijkheden om met elkaar te communiceren. Leer (met) je kind te communiceren en er gaat een wereld voor jullie open.

thumbnail

Wil je weten wat een hulphond voor je kan betekenen?

Dieren worden steeds vaker ingezet voor coaching. Hondentherapie en dolfijntherapie zijn de bekendste. Gezinscoach heeft veel kennis opgedaan binnen deze therapieën. Ook de inzet van honden als hulphond bij bijvoorbeeld Autisme of een blinde geleide hond. Vraag naar de mogelijkheden, neem contact op.

thumbnail

Mantelzorger

Ben je mantelzorger of wil je weten of dat je dat bent?  Het woord mantelzorger spreekt niet iedereen aan en wordt te pas en te onpas gebruikt. Op www.mantelzorg.nl is veel te vinden over het geven van boven gebruikelijke zorg aan een naaste. Dit kan je kind zijn of een van je ouders. De regering wil goed voor mantelzorgers zorgen, bijvoorbeeld door ze respijtzorg te bieden. Gezinscoach kan mantelzorgers op weg helpen om overbelasting te voorkomen. 

thumbnail

Downsyndroom

De laatste jaren is er veel aandacht voor mensen met het Downsyndroom. Gelukkig is er steeds meer inclusie, goede zorg en is meer bekend over de zorg voor en ontwikkeling van mensen met Down.  Er is geen standaard voor Downsyndroom of gradatie, zoals veel mensen denken. Frieda Eichhorn is moeder van een 14-jarige jongen met Down, die 24 uurs toezicht nodig heeft en zorgbehoevend is. Vraag Gezinscoach alle mogelijke vragen over Downsyndroom en de zorg er omheen. 

thumbnail

Prikkels

Prikkelverwerking, SI ofwel sensorische integratie is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Kinderen die gevoelig zijn voor prikkels worden snel ingedeeld in de categorie Autisme, ADHD of hoogbegaafdheid. Dat kan, maar hoeft niet. Wat is prikkelverwerking? En wat zijn de gevolgen als je er last van hebt? En vooral, wat kun je er tegen doen? Heel veel! Gezinscoach kan je er veel over vertellen en indien nodig naar de juiste therapeuten doorverwijzen.