thumbnail

Gezinscoaching

Gezinnen kunnen uit balans raken. Gezinscoach is coach, gesprekspartner, wegwijzer en steunpilaar wanneer je even geen overzicht meer hebt. Jouw gehele systeem heeft invloed op jou als persoon en op jouw gezin. Het is gezin is een complex systeem. Wat of wie maakt nu dat een of meerdere gezinsleden niet goed in hun vel zitten? En hoe kun je weer genieten van je gezin?

Wat voor vragen je ook hebt, schroom niet en neem die moeilijk stap naar laagdrempelige hulp. Boek een gratis kennismaking om te kijken of gezinscoaching jou en je gezin verder kan brengen. 

thumbnail

Individuele coaching

Loop je op het vast op een of meerdere van je levensthema's, als werk, gezin, familie, persoonlijke ontwikkeling of ervaar je over het algemeen veel te veel stress? 

Naast of los van gezinscoaching is er een individueel traject mogelijk voor jongeren en volwassenen. De kracht van deze individuele coaching is jou als geheel te zien en niet los van thuis, werk of studie. Jouw gehele systeem heeft invloed op jou als persoon en hoe jij je leven ervaart.

Boek een gratis kennismaking om te kijken of individuele coaching jou verder kan brengen. Levensgeluk is op meerdere thema's te behalen. We zetten jou in je kracht!


Gezinscoach is er voor jou!

Gezinnen kunnen uit balans raken. Gezinscoach is coach, gesprekspartner, wegwijzer en steunpilaar wanneer je even geen overzicht meer hebt. Als je vaker denkt: 'Hoe kan ik het tij keren?' of 'Ik wil er niet meer alleen voor staan'. Als je het gevoel van grip op de gezinssituatie kwijtraakt. Het kan ook zijn dat de werk, zorg en opvoedkundige taken moeilijk te combineren zijn. Voor kinderen, pubers en jong volwassen kan de situatie ook moeilijk zijn, zeker in samengestelde gezinnen. Elk gezin kent andere problemen die om een eigen aanpak vragen. 

Gezinscoach kijkt naar het gezin, zonder oordeel en met open vragen. Vragen die ertoe leiden dat er in korte tijd overzicht en eigen regie terugkomt.  Wat gaat er wel goed? Daar ligt de focus.

Jonge kinderen
Gezinnen met jonge kinderen kunnen het heel pittig hebben. Een groep die maar op een roze wolk 'moet' leven en ondertussen alle ballen in de lucht probeert te houden. Werk, familie, vrienden, sociale activiteiten, sporten enz. veranderen vaak niet evenredig mee met de ontwikkelingen van het gezin, wat kan leiden tot overbelasting. Uitslapen of bijtanken zit er vaak niet meer in. En lukt het opvoedkundig een beetje? Want hoe doet iedereen dat toch?

Gezinscoach helpt deze gezinnen met alle vragen die er komen kijken bij een gezin met jonge kinderen. 

Pubers
Komen je kinderen in de pubertijd dan begint er echt een nieuwe fase. Het lijkt soms alsof het er ineens is en ze dwars gaan doen en alles beter denken te weten. Of alleen maar op die bank liggen en niet eens meer antwoord geven. Pubers vragen om een heel andere benadering en dat is echt omschakelen.

Jong volwassenen
Jongeren blijven langer thuis wonen. Logisch met de huidige ontwikkelingen op de huizenmarkt en de torenhoge (studie)kosten. Dit toch wat onnatuurlijke proces, waarin jong volwassen zich liever los maken van hun ouders en met hun eigen toekomst bezig willen zijn, zorgt nog wel eens voor strubbelingen thuis. 

Gezinscoach is er ook voor deze gezinnen, waarin er veelal ook behoefte is aan coaching van de jong volwassenen. Gezinscoach biedt dan een combinatie van gezinscoaching en individuele coaching op maat aan. 

Gezinnen met extra zorg(en)
Soms zijn er extra zorgtaken binnen een gezin. Bijvoorbeeld als een van de kinderen een beperking heeft, een van de ouders ziek is of er een diagnose als autisme of adhd vastgesteld is. Wat de extra zorg ook is, het maakt het runnen van een gezin nog gecompliceerder. 

Gezinscoach heeft veel (eigen) ervaring en kent alle te bewandelen wegen en strubbelingen die je als gezin tegenkomt. 

Voor alle gezinnen geldt: boek hier een online kennismakingsgesprek en stel je vragen. 

Specialismen Gezinscoach

Heb je te maken met een lange wachttijd bij de reguliere zorgverlening?

Neem contact op en Gezinscoach helpt je alvast op weg.

Contact

thumbnail

ADHD

Gezinscoach kan gezinnen waar adhd voorkomt op weg helpen naar meer rust en regelmaat. Daar ligt veelal de hulpvraag. Hoe? Door te kijken waar de behoefte ligt binnen het gezin. Is dat rust, structuur, activiteiten, plannen, overzicht? De groep kinderen met een diagnose adhd neemt toe. Kinderen krijgen al vrij snel een 'stempel' als ze druk zijn of geen concentratie hebben. Adhd kan kinderen ontzettend in de weg zitten. Een juiste diagnose en leertraject kan enorm helpen. Gezinscoach kent de routes binnen de zorg en adviseert. 

thumbnail

Autisme

Autisme ofwel ASS (autisme spectrum stoornis) is een breed spectrum. Gezinscoach heeft veel ervaring en kent de te bewandelen wegen binnen de zorg en het onderwijs. Daarnaast vraagt vooral de communicatie binnen het gezin extra aandacht.  Vraag naar de mogelijkheden. 

thumbnail

Hooggevoelig

Hooggevoelig wordt ook wel gezien als een prikkelverwerkingsproblematiek. Het kan een enorme impact hebben als alles heel de dag maar binnenkomt en lastig te filteren is. Dat is ontzettend vermoeiend. Hoe kun je daar mee omgaan? Herken je het bij je kinderen? Welke tools zijn er? Sensorische integratie kan kinderen en ouders helpen om de prikkelverwerking in kaart te brengen en te dempen. Hoe? Boek een gesprek. 

Gezinscoach helpt veel gezinnen met kinderen bij wie niet alles altijd even makkelijk verloopt. Zoals Autisme, Adhd, Hooggevoeligheid of een kind met een beperking, zoals Downsyndroom. Wist je dat Adhd, Autisme en Hooggevoeligheid veel overeenkomsten hebben? 

 

Heb je specifieke hulpvragen?

Hieronder vind je specialisaties op het gebied van zorg. Op deze gebieden is sprake van een combinatie van coaching, advisering en bewegwijzering binnen de zorg. Vraag naar de mogelijkheden.