Gezinscoach geeft wekelijks tips & tricks

Welke hulp is er voor gezinnen?

Welke hulp is er voor een gezin? 

Wist je dat er in Nederland een gigantisch vangnet is voor gezinnen? Alleen is de informatie vaak versnipperd en weten ouders niet waar ze moeten beginnen. Vandaar het 'landschap van hulp'. Schrik niet!
Het is een groot spinnenweb aan zorg, waar ouders geregeld in vast komen te zitten. 

Lees meer

Problemen in een samengesteld gezin. Hoe los je ze op?

Samengestelde gezinnen hebben te maken met de meest ingewikkelde dynamiek binnen een gezin. Het is complex voor deze steeds groter wordende groep. Onmogelijk? Zeker niet. Makkelijk, ook niet. 

Lees meer

6 organisaties die elke puber moet kennen.

Het is volkomen normaal dat jongeren angstig, eenzaam, radeloos of verdrietig zijn. Zeker in deze tijd. Als ouder hoop je dat ze erover praten. Ze zullen toch wel alles tegen mij zeggen? En als ze dat niet doen?

Lees meer

Hoogsensitieve kinderen

Mijn kind is hoogsensitief of prikkelgevoelig. Wat kan ik doen?

Veel kinderen zijn prikkelgevoelig. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt hoeveel prikkels ze op een dag aangeboden krijgen. Hoe ga je daarmee om? Wat helpt? Lees deze tips.

Lees meer

Stel deze vragen eens aan je kind!

Dit zijn de vragen waar je wel antwoord op krijgt! Voor elke dag een, twee weken lang.

Spreek de fantasie van je kind aan en je zult hele gesprekken krijgen. Lees ook de tips!

Lees meer

Herkenbaar? Een meisje moet opruimen. Ze ontploft van woede.

Herkenbaar? Een heel boos meisje, omdat ze moet opruimen.

Buitenproportionele woede. Ouders worden boos op het kind. Wat een grote mond! Ze vroegen alleen of ze haar Playmobil in de woonkamer op wilde ruimen. Het meisje loopt stampend naar haar kamer. Na een half uur is ze pas weer tot bedaren. Ouders zijn nu ook boos, ze heeft nog niks opgeruimd. De andere kinderen kijken verbijsterd toe. 

Tips >

Lees meer

Wat is respijtzorg?

Mantelzorg en respijtzorg gaan hand in hand. Wat is het eigenlijk? 

Mantelzorg geef je als je voor een naaste (een ouder, een kind of een familielid) zorgt. Respijtzorg is er om jou te ontlasten. Degene voor wie je zorgt, wordt dan tijdelijk door iemand anders verzorgt. Je hoeft hier niet voor te betalen. 

Lees meer

Alles over hulpmiddelen

Een hulpmiddel aanvragen is mogelijk in Nederland en geregeld wordt dit geheel vergoed. Dit is per gemeente anders en per wet anders. Dit maakt het er niet makkelijker op. Klik hier voor de twee sites waar alles te lezen valt. Een aanrader!

Er bestaan in Nederland verschillende wetten en regelingen om hulpmiddelen vergoed te krijgen. Een overzicht van deze wetten. >

Lees meer

Drukvest voor kinderen en volwassenen

Het squease drukvest wordt gebruikt bij volwassenen en kinderen die moeite hebben met prikkels of angstig zijn. Het vest geeft diepe druk door het handmatig op te pompen. Zie het als een grote knuffel op het moment dat je het even nodig hebt. Veel mensen met Autisme hebben er baat bij. 

Bekijk het filmpje >

Lees meer

Prachtige animatie Explaining Autism

Een prachtig filmpje waarin Autisme uitgelegd wordt d.m.v. een animatie.

Lees meer

Onvoorwaardelijk opvoeden

Onvoorwaardelijk opvoeden  

Onvoorwaardelijk ouderschap houdt in dat je opvoedt zonder straffen en belonen. Wat? Ja echt, het wint steeds meer aan terrein. Lees waarom en 8 tips hoe je dat doet. 

Lees meer

Ruim helft jongeren angstig of gestrest door corona

Ruim de helft van de jongeren heeft mentale problemen door Corona. 

Het is heel normaal dat je je zorgen maakt in tijden van Corona en je meer stress ervaart dan gebruikelijk. Hoe komt dit? Wat geven de cijfers uit onderzoek aan en vooral, wat kun je er zelf tegen doen? 7 tips om mee aan de slag te gaan. 

Lees meer