6 organisaties die elke puber moet kennen.

Weet je kind dit al? 

 >Jongeren Hulp Online<


Het is volkomen normaal dat jongeren angstig, eenzaam, radeloos of verdrietig zijn. Zeker in deze tijd. Als ouder hoop je dat ze erover praten. Ze zullen toch wel alles tegen mij zeggen? En als ze dat niet doen?

Het is niet vanzelfsprekend dat jongeren met problemen naar hun ouders gaan. Ze kunnen zich schamen en gevoelens wegduwen of naar vrienden of vriendinnen gaan. Verwacht niet dat ze zomaar met een coach gaan praten, omdat jij of jullie dat nodig vinden. Ze zullen de bal waarschijnlijk terugkaatsen. Waarom zijn zij ineens het probleem?

Accepteer als ouder dat het niet uitmaakt wie er luistert, als je kind maar geholpen wordt. 

Natuurlijk is Gezinscoach voorstander van het creëren van een veilige omgeving thuis. Zo veilig dat ze zelfs hun gevoelens durven uiten. En ja, daar helpt Gezinscoach graag bij. En nee, niet iedereen wil of kan dat. Dus bij deze een oproep aan alle ouders. Laat ze weten dat Jongeren Hulp Online bestaat, is het niet voor hen dan wellicht voor een vriend of vriendin. 

Wijs je kind erop dat het ok is om verschillende emoties en gevoelens te hebben. Dat is heel normaal. Kunnen ze er (nog) niet over praten? Laat ze weten dat deze site er is Jongeren Hulp Online en dat er altijd iemand is die anoniem naar ze luistert. Zeker jongeren die te maken hebben met zorg(en) in het gezin.

Voor de jongeren:

De Kindertelefoon

  • Heb je een vraag over gedoe op school of je ouders die gaan scheiden? Of wil je even praten omdat je verliefd, boos, bang of verdrietig bent?

De Luisterlijn

  • Je hart luchten helpt. Bijvoorbeeld wanneer je pijn hebt of ergens over piekert; op de momenten dat je je alleen voelt of juist blij bent.

@Ease

  • Liefdesverdriet, eenzaamheid, ouders die scheiden, te veel gamen, studiestress, schulden, eetproblemen, somberheid…

PratenOnline

  • Het kan helpen als je kan praten over hoe je je voelt. Dat lucht op en geeft ruimte om je weer te kunnen focussen op positieve dingen. Bovendien is het fijn om nare gevoelens te delen, dan voelt het soms wat minder zwaar.

Mind Korrelatie

  • Stress, angst, paniek, somberheid. Zie je door de bomen het bos niet meer?

113 zelfmoordpreventie

  • Suïcidale gedachten of gevoelens? Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken.

 

Terug naar overzicht